Consiliul Concurenţei a amendat cu 1 milion de euro două firme din domeniul procesării automate a corespondenţei

Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Inform Lykos România şi Zipper Data cu amenzi în valoare totală de 4,45 milioane lei (994.000 euro) pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială.

În urma investigaţiei derulate pe piaţa procesării automate a corespondenţei din România, Consiliul Concurenţei a constatat că cele două companii şi-au coordonat strategiile comerciale astfel încât să-şi repartizeze din clienţi din domeniul utilităţilor.

Amenda aplicată Inform Lykos este de 3,82 milioane lei, iar cea pentru Zipper Data de 627.818 lei.

"Practic, cele două companii concurente s-au folosit de pretextul participării în asociere la o licitaţie pentru a schimba informaţii cu caracter confidenţial în vederea împărţirii clienţilor, scopul fiind de a-şi a maximiza câştigurile şi a-şi creşte cotele de piaţă", a declarat Bogdan Chiţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Conform Legii Concurenţei, sunt interzise orice înţelegeri între companii care denaturează concurenţa, în special cele prin care se limitează sau se controlează producţia, comercializarea, dezvoltarea tehnică sau cele prin care se împart pieţele, respectiv clienţii.

Inform Lykos şi Zipper Data desfăşoară activităţi de pregătire a corespondenţei (printare, împlicuire, sortare), fiind intermediari ai relaţiei dintre expeditorii corespondenţei şi furnizorii de servicii poştale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
CONCURENŢĂ ,
AMENDĂ ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Ce părea doar un zvon a devenit realitate. Anunţul neaşteptat facut de Gabriela Firea în direct