Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind înfiinţarea celor două companii energetice naţionale, Electra şi Hidroenergetica, pentru a evalua impactul acestei operaţiuni asupra pieţelor afectate.

30 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Vrem să analizăm compatibilitatea celor două companii cu un mediu concurenţial normal, având în vedere că în urma restructurării sectorului de producţie a energiei există premisele creării sau consolidării unor poziţii dominante. De asemenea, funcţionarea noilor structuri poate duce la restrângerea, înlăturarea sau denaturarea semnificativă a concurenţei pe piaţa comercializării şi furnizării de energie electrică", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-un comunicat.

Autoritatea pentru Concurenţă va lua o decizie cu privire la înfiinţarea celor două companii în cel mult cinci luni de la data la care notificările au devenit efective.

Electra va fi formată prin fuziunea Complexurilor energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Nuclearelectrica, Hidroserv Râmicu Vâlcea şi cu sucursalele Hidroelectrica din Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Târgu Jiu.

Hidroenergetica va cuprinde sucursalele Hidroelectrica din Bistriţa, Buzău, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Cluj, Oradea, Sebeş, Slatina şi Caransebeş, precum şi filialele Hidroserv Bistriţa, Curtea de Argeş, Sebeş, Haţeg, Cluj, Porţile de Fier şi Slatina.

Din Hidroenergetica vor mai face parte Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucureşti, Compania Naţională a Huilei, termocentrala Paroşeni şi sucursala Termoserv Paroşeni din Termoelectrica.

CH Hidroenergetica va avea ca obiect principal de activitate producerea energiei electrice, urmând a desfăşura şi activităţi de furnizare de energie electrică, producere, transport, distribuţie şi furnizare de energie termică şi exploatare a minelor de huilă.

Guvernul vrea să înfiinţeze Electra şi Hidroenergetica până la 1 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici