Consiliul Concurenţei investighează Orange şi RCS&RDS pentru abuz de poziţie dominantă

Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că a declanşat două investigaţii ce vizează un posibil comportament abuziv al companiilor Orange România şi, respectiv, RCS&RDS. pe piaţa serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

558 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei investighează Orange şi RCS&RDS pentru abuz de poziţie dominantă

Consiliul Concurenţei investighează Orange şi RCS&RDS pentru abuz de poziţie dominantă

„Autoritatea de concurenţă deţine indicii că, fără a avea o justificare economică, fiecare dintre cele două companii a impus unui tarif excesiv, cel puţin pentru o parte dintre consumatorii săi, pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcţiei”, se arată înt-un comunicat al Consiliului Concuenţei.

Conform acestuia, Consiliul a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiilor, documentele ridicate aflându-se în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.

„Pentru a obţine autorizaţie de executare a unor lucrări de construcţii sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de reţele, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a se asigura că acea construcţie propusă nu afectează în nici un fel reţelele deţinute de aceştia”, a explicat Consiliul Concurenţei.

Reprezentanţii instituţiei amintesc faptul că, în primăvara acestui an, autoritatea de concurenţă a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Telekom Romania Communications pe piaţa serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici