Consiliul Concurenţei investighează Rombat şi Caranda pentru posibile înţelegeri cu furnizorii

Consiliul Concurenţei a declanşat două investigaţii privind posibila încălcare a regulilor de concurenţă de către companiile Rombat şi Caranda, active pe piaţa producţiei, distribuţiei şi comercializării de baterii şi acumulatori.

1020 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei investighează Rombat şi Caranda pentru posibile înţelegeri cu furnizorii

Consiliul Concurenţei investighează Rombat şi Caranda pentru posibile înţelegeri cu furnizorii (Imagine: Shutterstock)

Prima investigaţie are ca obiect posibile înţelegeri între Rombat Bistriţa şi unii furnizori şi vânzători finali privind stabilirea preţurilor de vânzare a produselor. În cadrul acestei investigaţii,au fost efectuate inspecţii inopinate la nouă companii, respectiv Rombat Bistriţa, Fast Consignaţie Dej, Fado Trade Oradea, Zetas Batrom Impex Năsăud, Romprioxim Impex Bistriţa, Nelson Târgovişte, Rubin Bistriţa, Dova Com Bucureşti, Genamag Braşov.

Cea de a doua investigaţie se referă la posiblie înţelegeri anticoncurenţiale între Caranda Baterii Bucureşti şi distribuitorii săi pe piaţa producţiei, distribuţiei şi comercializării de acumulatori auto.

Companiile la care au fost efectuate inspecţii, în cadrul acestei investigaţii, sunt Caranda Baterii, Kovacs-Auto Moto Odorheiu Secuiesc, Mecantu Călăraşi, Marcat Invest Piteşti, Alexandru Servcom Sibiu, Auto Alex Moldova Nouă, Euromaster Tyre&Services România Voluntari, precum şi în alte spaţii/puncte de lucru în care acestea îşi desfăşoară activitatea.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenţei, în special cele care privesc fixarea preţurilor de vânzare.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de informaţii şi opinii referitoare la această investigaţie de la agenţii economici terţi, inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate.

Rombat este controlată de grupul sud-african Metair, iar anul trecut raportat afaceri de peste 69 milioane de euro.

Caranda are capital românesc, iar anul trecut a înregistrat afaceri de 43 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici