Consiliul de Administraţie al BNR are luni şedinţă. S-ar putea majora dobânzile

Luni, 10 ianuarie are loc o nouă şedinţă a Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României, care ar putea decide o nouă majorare a ratei dobânzii de politică monetară, aflată în prezent la nivelul de 1,75% pe an.

702 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Administraţie al BNR are luni şedinţă. S-ar putea majora dobânzile

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, a decis anterioara majorare pe 9 noiembrie.

Creşterea dobânzii este de aşteptat în condiţiile majorării inflaţiei în România, dar şi în Europa şi în întreaga lume. Decizia din 9 noiembrie a fost anticipată analiştii de pe piaţa financiară, care anticipau o majorare de cel puţin 0,50% a dobânzii. CA al BNR a venit cu o abordare mai prudentă şi o creştere de numai 0,25 la sută.

Chiar şi aşa, decizia BNR a avut efecte în piaţă, pentru a fost urmată de o creştere importantă a indicelui ROBOR la 3 luni, cel mai folosit indicator pentru credite, care a intrat în noul an la peste 3% şi a crescut cu aproape 70% faţă de perioada similară a anului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici