Consultant: Numărul firmelor locale de brokeraj se vor reduce în următorii ani, până sub pragul de 20

Numărul firmelor locale de brokeraj va continua să scadă în următorii ani, până sub pragul de 20, în condiţiile în care supravieţuirea va fi tot mai dificilă pentru o firmă care nu are rulaje lunare de 20 milioane de lei, este de părere Rareş Nilaş, consultant pe piaţa de capital.

Consultant: Numărul firmelor locale de brokeraj se vor reduce în următorii ani, până sub pragul de 20 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

„Pe pieţele externe, ponderea veniturilor din comisioane în total venituri pentru firmele de brokeraj este mai mică, aceştia suplimentându-şi încasările cu produse structurate, ETF-uri sau alte sintrumente financiare pe care le concep brokerii. Cum la bursa din Bucureşti, nu se poate face împrumut de acţiuni şi nici short selling opţiunile de diversificare pentru brokerii locali sunt destul de reduse“, a spus Nilaş.

Un număr de 25 de firme de brokeraj au dispărut de pe bursă în ultimii şase ani.

Pe de altă parte, o tendinţă care a luat amploare în ultimii ani este creşterea numărului de brokeri străini care operează de la distanţă pe bursa de la Bucureşti, aşa cum sunt cei de la Wood & Co din Praga, Concorde Securities din Budapesta, care „vând“ bursa de la Bucureşti clienţilor internaţionali de la Londra, la pachet cu restul pieţelor de acţiuni din Europa de Est.

În februarie, doar 13 firme dintr-un total de 39 de firme active au intermediat tranzacţii cu acţiuni mai mari de 20 milioane de lei.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
FIRME ,
BROKERAJ ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent desăvârşit!”