Consultant: Sunt români care se întorc în ţară şi păstrează jobul la compania globală. Nu se lasă învinşi de birocraţie

Pe piaţa din Iaşi există exemple de români din Canada, care au peste 45 - 50 de ani şi un copil adolescent, şi care se întorc în România, păstrându-şi jobul bine plătit în compania-mamă, spune Dan Zaharia, senior consultant la Extind, care se ocupă de închirierea clădirilor de birouri.

2652 afișări
Imaginea articolului Consultant: Sunt români care se întorc în ţară şi păstrează jobul la compania globală. Nu se lasă învinşi de birocraţie

Consultant: Sunt români care se întorc în ţară şi păstrează jobul la compania globală

"Acum vedem un soi de mişcare inversă, de reflux. Avem exemple ale unor oameni din Canada care au peste 45 - 50 de ani şi un copil adolescent şi care se întorc în România, în Iaşi, păstrându-şi jobul bine plătit în compania-mamă, cea globală. Nu contează locul de unde îşi conduce echipa. Oamenii se întorc lângă prieteni, lângă locurile unde au crescut. Vin aici cu gânduri mari, nu se lasă învinşi de birocraţie, sunt mai pozitivi decât noi, a spus Zaharia.

Preţul mediu al chiriei într-o clădire de birouri din Iaşi este de 12-15 euro şi poate coborî în cazul în care chiriaşul îşi asumă o parte din amenajări, de aceea există şi chirii de 8-9 euro.

"În Iaşi încep să se construiască clădiri de birouri de la zero, piaţa este efervescentă, dar cred că nu se construiesc suficiente clădiri pe cât ar fi nevoie. Acum sunt 180.000 de metri pătraţi de birouri în Iaşi, iar în construcţie pentru anul acesta sunt alţi 10.000. De obicei, se ia în calcul regula 1 metru pătrat de birouri per capita. În oraşe precum Varşovia, de exemplu, sunt 2 metri pătraţi/capita", spune Zaharia.

El a mai spus că dimensiunea clădirilor de birouri care urmează să fie construite în Iaşi variază între 2.000 şi 5.000 de metri pătraţi, din cauza faptului că în oraşele de provincie majoritatea dezvoltatorilor apelează la credite de câteva milioane de euro sau la fonduri europene pentru a le construi.

"Nu mai este loc lângă Palatul Culturii şi nu mai este fezabil, de aceea ne ducem pe fostele platforme industriale", a adăugat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici