Contantin: România este pe antepenultimul loc în Europa după mărimea medie a fermelor

Dimensiunea medie a unei ferme în România este de 3,4 hectare, pe antepenultimul loc în Europa, iar potenţialul agriculturii româneşti poate fi pus cel mai bine în valoare prin comasare, a declarat miercuri într-o conferinţă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

163 afișări
Imaginea articolului Contantin: România este pe antepenultimul loc în Europa după mărimea medie a fermelor

Contantin: România este pe antepenultimul loc în Europa după mărimea medie a fermelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Constantin a afirmat că România s-a clasat anul trecut pe primul loc în Europa la producţia de floarea-soarelui, pe locul doi la producţia de porumb şi pe locul cinci la producţia de grâu.

"Există premise ca şi în acest an vom fi pe locurile fruntaşe. Am reuşit aceste performanţe în condiţiile în care, din păcate, România este pe ultimele locuri din punct de vedere al dimensiunii medii al exploataţiei. Dimensiunea medie este de 3,4 hectare, pe antepenultimul loc la nivel european", a mai spus ministrul.

El crede că dacă statul va reuşi să stimuleze această comasare, s-ar pune şi mai bine în valoare potenţialul agriculturii româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici