Contribuţia României la bugetul UE din acest an va fi redusă

Contribuţia României la bugetul Uniunii Europene (UE) pentru acest an va fi redusă cu 46,3 milioane de euro faţă de suma prevăzută iniţial, la 919 milioane de euro, după ce Parlamentul European (PE) a votat distribuirea către statele membre a unui surplus înregistrat anul trecut.

266 afișări
Imaginea articolului Contribuţia României la bugetul UE din acest an va fi redusă

Contribuţia României la bugetul UE din acest an va fi redusă (Imagine: Shutterstock)

UE nu a reuşit să cheltuiască 4,5 miliarde de euro anul trecut, 2,72 miliarde de euro reprezentând fonduri alocate programelor europene, în timp ce restul provine din amenzi, dobânzi sau surplusuri rezultate din cursul valutar, potrivit unui comunicat al PE.

Propunerea, aparţinând raportorului PE pentru buget, Sidonia Jedrzejewska, a primit 625 de voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi 29 de abţineri.

Germania va înregistra cea mai mare reducere a contribuţiei la buget, de 923 milioane de euro, urmată de Franţa (741 milioane de euro) şi Marea Britanie (639 milioane de euro). Cele trei state sunt şi cei mai mari trei contributori la bugetul UE în acest an, Germania alocând 18,3 miliarde euro, Franţa 14,7 miliarde de euro şi Marea Britanie 12,7 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici