Controale pe litoral: 140 de camere de hotel au fost scoase din circuit

Reprezentanţi ai MDRT şi Casei de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale au efectuat în acest week-end controale la hoteluri de pe litoral în care sunt cazaţi beneficiari de bilete de tratament prin CNPAS, în urma neregulilor constatate fiind scoase din circuitul turistic 140 de camere.

717 afișări
Imaginea articolului Controale pe litoral: 140 de camere de hotel au fost scoase din circuit

Controale pe litoral: 140 de camere de hotel au fost scoase din circuit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Desfăşurată în staţiunile Eforie Nord şi Neptun, acţiunea a avut ca rezultat scoaterea din circuitul turistic a 138 de camere, amenzi în valoare de 140.000 lei, retragerea certificatului de clasificare pentru două unităţi hoteliere, precum şi întocmirea de note de constatare şi avertismente. Principalele deficienţe constatate au fost nerespectarea criteriilor de clasificare şi neconcordanţa fişei anexe a certificatului de clasificare", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Verificările au fost efectuate de reprezentanţi ai Direcţiei de Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din MDRT şi ai Casei de Pensii.

Instituţia precizează că acţiunea face parte din seria de măsuri întreprinse în vederea combaterii evaziunii fiscale şi că verificările vor continua pe tot parcursul sezonului estival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici