Coreea de Nord va oferi vizitatorilor acces la internet mobil, serviciu indisponibil populaţiei. Care sunt costurile şi regulile pentru comunicare

Coreea de Nord va oferi vizitatorilor acces la internet de pe telefoane mobile, tablete şi alte dispozitive 3G, relaxând pentru a doua oară în acest an reglementările în domeniul comunicaţiilor, însă populaţia nu va putea folosi serviciile.

1602 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord va oferi vizitatorilor acces la internet mobil, serviciu indisponibil populaţiei. Care sunt costurile şi regulile pentru comunicare

Coreea de Nord va oferi vizitatorilor acces la internet mobil, serviciu indisponibil populaţiei (Imagine: Shutterstock)

Serviciile de internet mobil destinate vizitatorilor vor fi activate în următoarele zile de către operatorul Koryolink, companie deţinută în asociere de Korea Post & Telecommunications Corporation şi grupul egiptean Orascom, potrivit Associated Press, preluată de ABC News.

Koryolink a informat vineri rezidenţii străini din Phenian că va lansa serviciul de internet mobil 3G până la 1 martie cel târziu.

Coreea de Nord a început recent să permită vizitatorilor străini să-şi aducă propriile telefoane mobile în ţară, pe care le pot utiliza cu cartele SIM oferite de Koryolink.

Serviciile de internet mobil nu vor putea fi accesate însă şi de cetăţenii nord-coreeni, care vor putea utiliza alte servicii 3G, inclusiv mesagerie SMS şi MMS, apeluri video şi abonamente la ziarul de stat Rodong Sinmun.

Coreea de Nord are printre cele mai stricte reglementări din lume cu privire la accesul la internet. Infrastructura broadband există, însă numai o mică parte a populaţiei poate accesa reţeaua globală.

Preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, a efectuat în ianuarie o vizită la Phenian, recomandând guvernului să extindă accesul la internet. Schmidt a spus atunci că ar fi foarte uşor pentru Coreea de Nord să ofere acces la internet prin reţeaua 3G a Koryolink.

La scurt timp după vizita lui Schmidt, Google a lansat prin serviciul Maps o versiune îmbunătăţită a hărţilor pentru Coreea de Nord, realizată cu ajutorul contribuţiilor străinilor, cu imagini din satelit şi informaţii disponibile public. Anterior, Coreea de Nord era o zonă predominant necunoscută pe Google Maps, însă după actualizarea din ianuarie Phenianul şi alte oraşe importante sunt prezentate cu detalii precum denumirile străzilor, parcuri, alei, staţii de tren şi monumente.

Străinii pot cumpăra cartele SIM oferite de Koryolink la aeroport la un preţ de 50 de euro (70 de dolari). Apelurile în străinătate costă de la 0,38 euro pe minut către Elveţia şi Franţa la peste 5 euro pe minut către Statele Unite. Apelurile către Coreea de Sud sunt interzise.

Începând de săptămâna viitoare, vizitatorii vor putea cumpăra abonamente lunare de internet mobil prin modemuri USB sau cartele SIM. Preţurile nu au fost anunţate încă.

Regretatul lider Kim Jong Il era utilizator de computere Mac. Laptopul său Macbook Pro, sau o replică, este expus la mausoleul Kumsusuan.

Actualul lider Kim Jong Un a fost fotografiat recent cu un computer şi mai mobil, un smartphone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici