CORONAVIRUS. Lira sterlină se prăbuşeşte! Cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani

Lira sterlină a scăzut la cel mai redus nivel faţă de dolar din 1985, pe măsură ce răspândirea pandemiei de coronavirus îi nelinişteşte pe investitori, relatează BBC.

2665 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. Lira sterlină se prăbuşeşte! Cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani

CORONAVIRUS. Lira sterlină se prăbuşeşte! Cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani

În prezent, lira sterlină se tranzacţionează la 1,15 dolari, după o scădere de aproape 5% într-o singură zi.

Evoluţia vine pe pe fondul unei noi căderi a pieţelor financiare, după ce planurile anunţate de stimulare a economiilor nu au reuşit să potolească temerile legate de impactul economic al pandemiei.

În SUA, indicele bursier Dow Jones a încheiat şedinţa de miercuri cu o scădere de 6,3%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 5,1%, iar Nasdaq cu 4,7%.

Anterior, Dow şi S&P 500 au scăzut mai mult de 7%, declanşând o oprire temporară a tranzacţiilor.

Indicele FTSE 100 al firmelor de top din Marea Britanie a închis cu o scădere de 4%, companiile aerospaţiale şi de turism fiind printre cele mai afectate.

Cancelarul Rishi Sunak a prezentat marţi un pachet de stimulare în valoare de 350 de miliarde de lire sterline pentru firmele din Marea Britanie, incluzând garanţii pentru împrumuturi de afaceri în valoare de 330 de miliarde de lire sterline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici