Corpul de Control al Ministerului Economiei a găsit „conflicte de interese” la SN Apele Minerale

Corpul de Control al ministrului Economiei a finalizat controlul dispus de ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, în urma sesizărilor primite referitoare la derularea, în anul 2016, a procedurii de selectare şi recrutare a membrilor CA la Societatea Naţională a Apelor Minerale (SNAM).

186 afișări
Imaginea articolului Corpul de Control al Ministerului Economiei a găsit „conflicte de interese” la SN Apele Minerale

Corpul de Control al Ministerului Economiei a găsit „conflicte de interese” la SN Apele Minerale (Imagine: Shutterstock / Mediafax Arhiva Foto)

„Principalele concluzii ale raportului relevă posibile conflicte de interese şi vicii de procedură în ceea ce priveşte selectarea şi recrutarea, în conformitate cu OUG 109/2011 a membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Potrivit instituţiei, „semnatarul contractului cu recrutorul a fost, în urma depunerii candidaturii, selectat ca membru în Consiliu de Administraţie” şi „existau deja, în derulare, relaţii contractuale de muncă între unul dintre membrii comisiei de intervievare a candidaţilor înscrişi pe lista scurtă şi unul dintre candidaţi”.

Un al doilea tip de nereguli descoperite de reprezentanţii Corpului de Control al Ministrului vizează modul de îndeplinire a responsabilităţilor din contractul de mandat semnat de membrii Consiliului de Administraţie. Astfel, „trei dintre cei cinci membri ai CA nu şi-au asumat Proiectul componentei de administrare din Planul de Administrare a SNAM, neîndeplinindu-şi astfel atribuţiile din contractul de mandat”, iar „Comitetul de Audit şi Comitetul de Nominalizare şi Remunerare nu au fost constituite legal şi nu există dovada activităţii lor”. Membrii CA aveau obligativitatea ca, în 30 de zile de la semnarea contractelor de mandat, să constituie cele două comitete, aceasta fiind o obligaţie legală impusă de OUG 109/2011.

„Pentru că cele constate relevă potenţiale conflicte de interese, dar şi suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni în exercitarea atribuţiilor de serviciu, vor fi sesizate atât Agenţia Naţională de Integritate, cât şi organele de urmărire penală”, se mai arată în comunicatul Ministerului Economiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici