Cosmote va reduce la 1 iulie tarifele în roaming în statele UE

Cosmote România va reduce la 1 iulie tarifele pentru apelurile iniţiate din ţări membre UE şi primite în spaţiul UE, cu 17,1%, respectiv cu 27,2%, urmare a reglementărilor Comisiei Europene, a anunţat operatorul.

319 afișări
Imaginea articolului Cosmote va reduce la 1 iulie tarifele în roaming în statele UE

Cosmote va reduce la 1 iulie tarifele în roaming în statele UE (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Noile tarife se aplică tuturor clienţilor Cosmote România; atât abonaţii cât şi utilizatorii de cartelă preplătită vor beneficia de tarifele Roaming Avantaj de 0,29 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri iniţiate, respectiv 0,08 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri primite în ţările UE şi 0,09 euro/SMS", se arată într-un comunicat al operatorului.

Pentru trafic de date, de la 1 iulie tarifele pentru acest serviciu în roaming în spaţiul Uniunii Europene vor fi de 0,7 euro/MB (fără TVA), plătit pentru 1KB.

Comisia Europeană, parlamentarii europeni şi guvernele ţărilor UE au ajuns în martie la un acord pentru reducerea tarifelor de roaming pentru serviciile de voce, text şi Internet mobil. Tarifele pentru apelurile efectuate într-o altă ţară membră a Uniunii decât cea de origine nu pot depăşi 29 de cenţi pe minut, iar cele pentru apelurile primite nu trebuie să fie mai mari de 8 cenţi pe minut.

Cosmote România este al treilea operator local de telefonie mobilă, cu aproximativ 6,4 milioane de clienţi la 31 martie.

Operatorul român este parte a grupului elen Cosmote.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici