Covasna: Investiţie de peste 6,6 milioane de lei pentru dezvoltarea staţiunii Şugaş Băi

Peste 6,6 milioane de lei au fost investiţi, în ultimii trei ani, în dezvoltarea şi modernizarea staţiunii Şugaş Băi din judeţul Covasna, printr-un proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Regional, la care contribuţia Primăriei Sfântu Gheorghe a fost de 3,79 milioane de lei.

295 afișări
Imaginea articolului Covasna: Investiţie de peste 6,6 milioane de lei pentru dezvoltarea staţiunii Şugaş Băi

Covasna: Investiţie de peste 6,6 milioane de lei pentru dezvoltarea staţiunii Şugaş Băi (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Viceprimarii din Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva şi Tischler Ferenc, au prezentat, luni, în staţiunea Şugaş Băi - care aparţine de municipiu -, investiţiile realizate în ultimii trei ani prin proiectul privind dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de agrement, lucrările fiind finalizate.

Potrivit lui Sztakics, proiectul "Crearea şi modernizarea infrastructurii de agrement Şugaş Băi, municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, utilităţi publice private" a fost depus la ADR Centru în toamna anului 2009, iar contractul de finanţare a fost semnat în 30 septembrie 2011, durata de implementare fiind de 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului, cofinanţat prin Programul Operaţional Regional, se ridică la peste 6,6 milioane de lei, din care contribuţia Primăriei este de 3,79 milioane de lei.

Astfel, în cadrul acestui proiect s-au construit un teren de mini golf şi unul de tenis cu gazon sintetic, precum şi unul pentru sporturi extreme, care include şi un perete artificial de escaladă, de 12 metri înălţime şi 9 metri lăţime, o rampă de racing pentru ciclişti şi o plasă pentru căţărat.

Totodată, în pădurea de la Şugaş Băi a fost amenajat un parc de aventură, cu grade diferite de dificultate.

De asemenea, au fost reabilitate complet imobilele achiziţionate în 2009 de Consiliul Local de la SC Turism Oltul SA, adică baza de tratament, bazinul de apă minerală, mofeta şi fostul restaurant, unde a fost amenajat un centru de agrement.

La rândul său, viceprimarul Tischler Ferenc a afirmat că Primăria Sfântu Gheorghe va iniţia un program pentru a promova potenţialul turistic al zonei Şugaş Băi.

Staţiunea Şugaş Băi este situată la opt kilometri de Sfântu Gheorghe, în zona periurbană a acestuia, şi este căutată atât pentru mofete şi izvoarele de apă minerală, cât şi pentru posibilităţile practicării sporturilor. În staţiune, schiorii au la dispoziţie o pârtie în lungime de 500 de metri şi una de 250 de metri, dotate cu teleschi, instalaţie de nocturnă şi tunuri de zăpadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici