Crescătorii de vaci de lapte din zone defavorizate primesc ajutor majorat cu un total de 3 milioane de euro

Crescătorii de vaci de lapte din zonele defavorizate vor primi un ajutor specific majorat cu fonduri totale de trei milioane de euro, a decis, miercuri, Guvernul, suma totală acordată acestei categorii de fermieri urmând să ajungă la 25,4 milioane de euro.

580 afișări
Imaginea articolului Crescătorii de vaci de lapte din zone defavorizate primesc ajutor majorat cu un total de 3 milioane de euro

Crescătorii de vaci de lapte din zone defavorizate primesc ajutor majorat cu un total de 3 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotărâre, majorarea cu 3 milioane de euro a plafonului alocat ajutorului specific pentru crescătorii de vaci de lapte din zone defavorizate. Astfel, suma totală alocată categoriei vaci de lapte din zone defavorizate creşte de la 22,4 milioane de euro la 25,4 milioane de euro.

Ajutorul specific, reprezentând un sprijin financiar aferent Fondului European de Garantare Agricolă, va fi asigurat din sumele alocate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, din venituri din privatizare înregistrate în contul curent generat al Trezoreriei Statului, conform legilor bugetare anuale.

"Măsura luată de Guvern are la bază consultările între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi sectorul privat şi răspunde solicitărilor adresate de către asociaţiile crescătorilor de vaci de lapte", se arată în comunicatul Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici