Creşterea economică globală din următorii 3-5 ani va fi de 3,25-3,5%

Creşterea economică globală din următorii 3-5 ani se va plasa în medie în intervalul 3,25-3,5%, după recesiunea mondială care a survenit unei perioade de şase ani cu o creştere medie de 4,7%, estimează Stephen Roach, preşedinte non-executiv al Morgan Stanley Asia.

60 afișări
Imaginea articolului Creşterea economică globală din următorii 3-5 ani va fi de 3,25-3,5%

Creşterea economică globală din următorii 3-5 ani va fi de 3,25-3,5% (Imagine: Mediafax Foto)

"Noul normal" ar putea fi observat încă din acest an, odată cu accelerarea simultană a economiilor din America, Europa şi China, transmite Bloomberg.

Cele mai mari economii ale lumii au înregistrat o creştere economică medie de 5% în primul trimestru al acestui an, datorită măsurilor luate de guverne şi efectelor de inventar, însă următoarele luni au adus frânarea relansării şi temeri privind o nouă rundă de recesiune.

Astfel, creşterea economică globală din următorii trei până la cinci ani ar putea fi, în medie, de 3,25-3,5%, faţă de avansul mediu de 4,7% înregistrat în perioada 2003-2008, estimează Roach, de asemenea profesor la Universitatea Yale.

Creşterea economică globală estimată pentru următorii ani ar putea reprezenta un semnal că investitorii vor fi nevoiţi să accepte profituri mai mici şi volatilitate mai ridicată în portofolii, anticipează Mohamed El-Erian, directorul general al celui mai mare fond de obligaţiuni din lume, Pacific Investment Management.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici