Creşterea economică în statele est-europene va rămâne scăzută în trimestrele următoare

Ritmul de creştere economică în statele din estul Europei va rămâne scăzut în trimestrele următoare, în condiţiile în care redresarea din Statele Unite şi zona euro încetineşte, a declarat preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, citat de Bloomberg.

20 afișări
Imaginea articolului Creşterea economică în statele est-europene va rămâne scăzută în trimestrele următoare

Creşterea economică în statele est-europene va rămâne scăzută în trimestrele următoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BERD nu va revizui în acest an prognoza unui avans de 3,5% pentru 30 de economii est-europene şi din Asia Centrală, întrucât estimările sunt mai degrabă modeste, a declarat Mirow într-un interviu.

Pentru 2011, BERD anticipează o creştere economică de 3,9% în regiunile menţionate.

"Ratele de creştere nu vor fi impresionante, în condiţiile în care încetinirea din ţările dezvoltate va avea un impact în regiune", a spus Mirow.

Statele foste comuniste în care BERD acordă finanţare se refac după cea mai gravă recesiune din ultimii 20 de ani, dar procesul este afectat de riscul producerii unei noi recesiuni în SUA, prognozele privind încetinirea activităţilor în zona euro, dar şi de măsurile de austeritate bugetară.

Mirow s-a referit totodată la Ungaria, după ce Standard&Poor's şi Moddy's au avertizat din nou că ar putea retrograda ratingul acestei ţări, din cauza lipsei de claritate a politicii economice a guvernului.

Ungaria trebuie să prezinte strategia economică pe termen lung, după alegerile locale din octombrie, a spus Mirow.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici