Cristian Şaitariu, Director general Jidvei: Dacă transporturile ar fi absorbit banii UE la fel ca viticultura, am fi avut 4 autostrăzi

Cristian Şaitariu, Director general Jidvei a precizat, la conferinţa “MEDIAFAX TALKS about Producătorii României” că sectorul viticol a avut un grad de absorbţie a fondurilor UE de 80%, în zece ani.

1353 afișări
Imaginea articolului Cristian Şaitariu, Director general Jidvei: Dacă transporturile ar fi absorbit banii UE la fel ca viticultura, am fi avut 4 autostrăzi

Cristian Şaitariu, Director general Jidvei: Dacă transporturile ar fi absorbit banii UE la fel ca viticultura, am fi avut 4 autostrăzi

“Cumulat, pe zece ani, absorbţia fondurilor UE în sectorul viticol a fost de circa 80%. Dacă am fi avut acealaşi grad de absorbţie şi în domeniul transporturilor, am fi avut patru autostrăzi”, a declarat Cristian Şaitariu, Director general Jidvei, la conferinţa “MEDIAFAX TALKS about Producătorii României”.

Acesta este de părere că în România munca este taxată la un nivel ridicat şi ar trebui ca experimentul legat de firmele IT, să fie luat ca model.

“Dacă vrem repopularea satelor şi dezvoltarea agriculturii, ar trebui aplicat acest model. Astfel, oamenii nu vor mai pleca la căpşuni în Spania”, susţine Şaitariu.

Acesta a arătat că există suspiciuni din partea consumatorilor că producătorii de vin utilizează apă pentru a mări astfel cantitatea vândută. “Nimic mai fals. Se pune apă în vin doar în două situaţii: la cultură, când se udă via şi în pahar pentru şpriţ. În rest nu există nici o tehnologie astfel încât să se pună apă în vin”, spune Cristian Şaitariu.

Acesta a precizat că Jidvei a investit 80 de milioane de euro, sumă atrasă din fonduri UE, din surse proprii şi credite bancare.

Compania produce anual 12 milioane de litri de vin şi a avut, în 2016, o cifră de afaceri de 33 de milioane de euro. “Cifra de afaceri a crescut cu 25% în 2016. Ne-au ajutat stimulii fiscali, prin creşterea puterii de cumpărare”, a explicat acesta.

Jidvei este cel mai mare producător de vin de origine controlată din România şi de vin alb şi cea mai longevivă marcă. Societatea deţine 2500 de ha de viţă de vie, cea mai mare suprafaţă viticolă cultivată din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici