Critici de la vecinii noştri bulgari: România trebuie să dea dovadă de angajament la construcţia podurilor peste Dunăre

Bulgaria aşteaptă ca România să dea dovadă de angajament pentru proiectele de importanţă bilaterală, precum cele privind construcţia de poduri peste Dunăre, a declarat, miercuri, ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regională, Rosen Plevneliev, citat de agenţia Focus.

482 afișări
Imaginea articolului Critici de la vecinii noştri bulgari: România trebuie să dea dovadă de angajament la construcţia podurilor peste Dunăre

Critici de la vecinii noştri bulgari: România trebuie să dea dovadă de angajament la construcţia podurilor peste Dunăre (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Ministrul a lansat lucrările de reabilitate a podului Ruse-Giurgiu, în prezenţa ambasadorului ungar la Sofia, Judith Lang.

Plevneliev a arătat că România nu a luat nicio decizie privind reducerea taxei peste pod şi reabilitarea acestuia, deşi au avut loc negocieri între cele două părţi.

El a adăugat că guvernul bulgar a făcut eforturi pentru a se asigura că vor fi construite al treilea şi al patrulea pod peste Dunăre, între Oriahovo şi Bechet, respectiv Silistra şi Călăraşi.

Cu toate acestea, România nu demonstrează acelaşi angajament ca Bulgaria pentru aceste proiecte comune, potrivit sursei citate.

Plevneliev a anunţat totodată că linia de cale ferată de pe podul de la Ruse are nevoie de modernizare pentru creşterea traficului.

La 1 iunie, guvernul bulgar a redus taxa pentru automobilele care traversează podul de la Ruse de la 6 euro la 2 euro.

În privinţa celui de-al doilea pod pe Dunăre, între Calafat şi Vidin, Comisia Europeană (CE) va extinde cu doi ani termenul de finalizare a construcţiei, până în octombrie 2012, a anunţat, miercuri, Ministerul Transporturilor de la Sofia.

Construcţia acestui pod beneficiază de finanţare prin programul Instrument Structural de Pre-Aderare (ISPA) şi trebuia să se încheie în octombrie anul trecut, dar a fost întârziată din cauza unor dificultăţi tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici