Criza atacă Italia în moduri surprinzătoare: Exporturile de bijuterii au scăzut puternic

Exporturile de bijuterii din Italia, cel mai mare producător şi exportator din Europa, au coborât anul trecut cu peste 10% şi se vor reduce din nou în 2012, din cauza scăderii cererii în contextul încetinirii activităţii economice mondiale, potrivit oficialilor din industrie.

326 afișări
Imaginea articolului Criza atacă Italia în moduri surprinzătoare: Exporturile de bijuterii au scăzut puternic

Criza atacă Italia în moduri surprinzătoare: Exporturile de bijuterii au scăzut puternic (Imagine: Shutterstock)

"Este criză. Lumea are mai puţini banii, unii îşi pierd locurile de muncă. Primul lucru la care renunţă este cumpărarea de bijuterii. 2012 va fi nu an foarte dificil", a declarat Licia Mattioli, preşedinte al Federorafi, federaţia italiană a producătorilor de bijuterii.

Cererea de aur destinat producţiei de bijuterii, unul dintre principalii indicatori pentru piaţa mondială a metalelor preţioase, este în scădere puternică.

Industria italiană a bijuteriilor, care vinde la export circa 70% din producţie, şi-a pierdut în ultimii ani statutul de jucător dominant la nivel mondial din cauza concurenţei dure din China, India şi Turcia.

Criza economică din 2008 şi 2009 şi criza datoriilor de stat şi-au lăsat de asemenea amprenta asupra vânzărilor de bijuterii, arată patronatul italian, precum şi creşterea preţului aurului, care a influenţat atât costurile producătorilor, cât şi cererea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici