Criza cepei afectează piaţa mondială. Fermierii indieni protestează

  • Fermierii din India sunt nemulţumiţi de preţurile mici pe care le obţin pentru ceapă şi au declanşat proteste.
  • Autorităţile le-au oferit o serie de ajutoare, dar propunerea a fost respinsă de agricultori.
  • Protestul afectează piaţa mondială deoarece India este al doilea mare producător din lume.
1686 afișări
Imaginea articolului Criza cepei afectează piaţa mondială. Fermierii indieni protestează

Sursa Foto- PTI/Wikipedia Commons- Collin

Fermierii din statul Maharashtra, din vestul Indiei, au pornit într-un marş de 200 de kilometri până la Mumbai, cerând preţuri mai mari pentru ceapă, potrivit BBC.

Protestele au determinat autorităţile să anunţe o serie de ajutoare financiare pentru cultivatorii de ceapă. Însă fermierii au respins propunerea şi au declarat că vor continua protestul. Ei spun că nu mai vor să cheltuiască bani pentru a angaja muncitori deoarece la piaţă nu îşi pot recupera chetuielile.

În India, preţul cepei s-a prăbuşit în ultimele săptămâni, iar protestul fermierilor afectează piaţa mondială. Cu aproximativ 24 de milioane de tone pe an, India este al doilea mare producător mondial de ceapă, după China. Deoarece cantităţile de ceapă sunt în scădere, în multe ţări preţul acestui produs a explodat, obligând guvernele să ia măsuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici