Criza datoriilor din Grecia, o oportunitate bună de investiţii pentru companiile din China

Criza datoriilor din Grecia oferă o bună oportunitate de investiţii pentru companiile din China, în condiţiile în care guvernul elen privatizează active, a declarat ambasadorul chinez Luo Linquan.

169 afișări
Imaginea articolului Criza datoriilor din Grecia, o oportunitate bună de investiţii pentru companiile din China

Euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Una dintre condiţiile noului program de ajutor internaţional destinat Greciei, de 159 miliarde de dolari, este privatizarea unor active de 50 de miliarde de euro, până în 2015.

Ambasadorul a declarat agenţiei Xinhua că efectul crizei datoriilor asupra comerţului dintre China şi Grecia va fi limitat, iar companiile chineze vor încerca să profite de situaţie.

"Grecia are nevoie de reforme structurale şi privatizare. Unele active în domeniul transporturilor, energiei regenerabile, electricităţii, apei vor fi scoase la licitaţie", a arătat Luo Linquan.

"Acestea sunt proiecte la care companiile chineze sunt destul de bune", a adăugat el.

Mulţi bancheri din Europa sunt îngrijoraţi că programul de privatizare, care urmează să înceapă cu vânzarea companiei de jocuri de noroc OPAP, este prea ambiţios şi ar putea fi afectat de birocraţie.

Luo crede însă că "Grecia se confruntă cu multe dificultăţi, dar ţările din zona euro nu vor sta să se uite cum se agravează sau se extinde criza".

Autorităţile din China au afirmat în mod repetat că au încredere în euro şi în capacitatea Europei de a rezolva criza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici