Criza de sănătate generată de coronavirus a lovit puternic economia. Ţările lumii alocă bani pentru planurile de redresare

  • Banca naţională din UK injectează în economie încă 150 de miliarde de lire sterline
  • SUA a sprijinit economia cu 2.300 de miliarde de dolari
  • UE a anunţat un plan de redresare economică de 750 de miliarde de euro
  • În primele luni, România a cheltuit circa 5 miliarde de euro pentru combaterea crizei
302 afișări
Imaginea articolului Criza de sănătate generată de coronavirus a lovit puternic economia. Ţările lumii alocă bani pentru planurile de redresare

Sursa foto: profimedia

Criza generată de coronavirus a dat peste cap economia lumii. Ţările au luat măsuri fără precedent pentru a resuscita economia. Cu toate acestea, nu putem vorbi încă de o revenire completă în viitorul apropiat, spun economiştii. Banca naţională a Angliei, de exemplu, se aşteaptă la o scădere economică de 2% în trimestru patru, potrivit BBC. Andrew Bailey, guvernatorul băncii, a anunţat că o să mai injecteze încă 150 de miliarde de lire sterline, ca sprijin pentru economie.

Şi SUA a cheltuit o sumă frumuşică în lupta cu criza- 2.300 de miliarde de dolari. Germania a doptat un pachet total de sprijin de 550 miliarde euro pentru protejarea locurilor de muncă şi sprijinirea companiilor la începutul crizei. Noi am cheltuit în primele luni de criză aproape 5 miliarde de euro pentru măsurile de combatere a pandemiei, adică 2% din produsul intern brut, mult mai putin decat alte state.

Îţi reamintesc că şi Uniunea Europeană a venit în ajutor cu un plan de 750 de miliarde de euro pentru redresarea economiei, pe care i-a împărţit statelor membre in functie de cat de grav au fost de afectate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici