Criza hârtiei igenice: Cel mai mare producător de celuloză din lume avertizează că hârtia igenică ar putea deveni următoarea victimă a crizei de containere

  • Hârtia igienică, obiectul foarte căutat la începutul pandemiei, pare să revină în centrul atenţiei.
  • De această dată e vorba de o potenţială problemă gravă în lanţul de producţie al acesteia.
  • Cel mai mare producător de celuloză din lemn, materia primă pentru acest tip de produse, avertizează că lipsa globală a containerelor de transport ar putea începe să creeze obstacole de aprovizionare.
2868 afișări
Imaginea articolului Criza hârtiei igenice: Cel mai mare producător de celuloză din lume avertizează că hârtia igenică ar putea deveni următoarea victimă a crizei de containere

Criza hărtiei igenice: Cel mai mare producător de celuloză din lume avertizează că hârtia igenică ar putea deveni următoarea victimă a crizei de containere

Suzano SA îşi livrează celuloză în principal în nave de marfă cunoscute sub denumirea de "break bulk".

Creşterea cererii pentru acest tip de nave ameninţă să întârzie livrările companiei, a declarat Walter Schalka, director executiv, într-un interviu, relatează Bloomberg.

Acest lucru se întâmplă într-un moment în care cererea de hârtie igienică a crescut mult şi consumatorii s-au angajat în depozitare acesteia. Întreruperi semnificative ale comerţului cu celuloză ar putea afecta în cele din urmă aprovizionarea cu hârtie igienică dacă producătorii nu dispun de stocuri suficiente de celuloză.

Suzano, cu sediul în Sao Paulo, este deja îngrijorată de riscul de a exporta mai puţin în martie decât se aşteptase compania şi de a fi forţată să reporteze unele transporturi în aprilie, a spus Schalka. Odată cu creşterea concurenţei pentru navele de marfă, navele de tip „break-bulk” acostează la terminalele companiei mai rar decât de obicei.

Brazilia este cel mai mare furnizor mondial de celuloză, iar Suzano reprezintă aproximativ o treime din aprovizionarea globală cu celuloză din lemn de esenţă tare, tipul utilizat pentru producerea hârtiei igienice.

Criza containerelor, declanşată de cererea uriaşă din China, se desfăşoară de luni de zile. Întreruperea pieţei mărfurilor face ravagii în comerţul global, în special pentru produsele alimentare şi agricole.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici