Criza iminentă a datoriei publice: Trezoreria SUA mai are doar 88 mld dolari pentru a evita colapsul

Măsurile extraordinare ale Departamentului Trezoreriei SUA pentru a ajuta la plata facturilor guvernamentale au scăzut la 88 de miliarde de dolari, de la 110 miliarde de dolari în urmă cu o săptămână, scrie Ziarul Financiar.

2046 afișări
Imaginea articolului Criza iminentă a datoriei publice: Trezoreria SUA mai are doar 88 mld dolari pentru a evita colapsul

Criza iminentă a datoriei publice: Trezoreria SUA mai are doar 88 mld dolari pentru a evita colapsul

Acest lucru înseamnă că aproape trei sferturi din cele 333 de miliarde de dolari de măsuri autorizate pentru a împiedica guvernul american să rămână fără spaţiu de împrumut au fost utilizate, potrivit Bloomberg.

Aceste măsuri sunt o colecţie de diverse artificii contabile care permit administraţiei să continue să vândă datorii, chiar dacă s-a lovit de plafonul de împrumut de 31.400 de miliarde de dolari impus de Congres.

O întâlnire faţă în faţă în această săptămână între preşedintele Joe Biden şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Kevin McCarthy, cu privire la impasul datoriilor a produs puţine semne de mişcare, dar negocierile între membrii staff-ului sunt în curs de desfăşurare, iar liderii sunt programaţi să se întâlnească din nou săptămâna viitoare.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat că cea mai mare economie a lumii ar putea rămâne fără măsurile necesare pentru a-şi rambursa obligaţiile legate de datorie chiar de la 1 iunie.

În cazul în care Congresul nu majorează sau nu suspendă limita de îndatorare înainte de 1 iunie, Departamentul Trezoreriei nu va putea continua să satisfacă toate obligaţiile guvernamentale.

Pieţele de trezorerie au trecut la stabilirea preţului unei prime de neplată pentru titlurile de valoare care ajung la scadenţă în jurul acestei date. De asemenea, costul asigurării datoriei americane împotriva neplăţii a crescut vertiginos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
trezorerie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici