Criza loveşte giganţii: Veniturile Coca Cola au scăzut cu 28% în al doilea trimestru al anului

  • Veniturile Coca Cola au coborât cu 28% în T2 al anului din cauza crizei Covid-19
  • Compania spune, totuşi, că răul a trecut şi că se aşteaptă la o îmbunătăţire a cererii
  • Titlurile Coca Cola au scăzut cu 13% de la începutul anului pe bursa americană
1683 afișări
Imaginea articolului Criza loveşte giganţii: Veniturile Coca Cola au scăzut cu 28% în al doilea trimestru al anului

Veniturile Coca Cola au scăzut cu 28% în trimestrul II al anului

 

Criza Covid-19 i-a dat peste cap aşteptările unui performer extrem de puternic de pe piaţa băuturilor răcoritoare. Vânzările de băuturi carbogazoase ale Coca Cola au înregistrat cel mai puternic declin din ultimii 25 de ani: o scădere de 28% în trimestrul II al anului, la 7,15 miliarde de dolari.

Reprezentanţii companiei susţin că partea cea mai grea a crizei a trecut şi se aşteaptă la o redresare a cererii în următoarele luni. Aproximativ jumătate din afacerile Coca Cola provin din vânzările din restaurante, baruri, cinematografe şi stadioane, toate închise în intreaga lume din cauza coronavirusului, în trimestrul II al anului.

Coca Cola a înregistrat vânzări mai mici cu 10 miliarde de dolari în T2 al anului, faţă de anul trecut. În aprilie, vânzările Coca Cola au scăzut cu 25%, iar în iunie s-au redresat uşor, scăderea consemnată fiind de 10%.

Cele mai afectate au fost afacerile companiei din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Recent, Coca Cola a anunţat că va renunţa la brandurile mici care nu au performanţe în vânzări.

Cum comentează aceste cifre reprezentanţii companiei în România? „În România, Coca-Cola nu comentează public performanţele privitoare la vânzările pe plan local. Singurele informaţii în acest sens sunt cele publicate de către Grupul Coca-Cola HBC, în comunicatul global care prezintă rezultatele financiare şi care integrează, de obicei, şi referiri la piaţa din România. Grupul CCHBC nu a comunicat încă rezultatele pentru primele şase luni, acestea urmând să fie publicate, cel mai probabil, în luna august”, au comunicat aceştia Mediafax. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici