Croitoru: Sectorul IMM-urilor s-a bazat în ultimii 20 de ani pe accesarea de fonduri publice

Sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) este "foarte vitregit" în această perioadă de criză, dar are mare parte din vină pentru situaţia în care se află, pentru că s-a bazat în ultimii 20 de ani pe accesarea de fonduri publice, consideră Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

23 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Sectorul IMM-urilor s-a bazat în ultimii 20 de ani pe accesarea de fonduri publice

Croitoru: Sectorul IMM-urilor s-a bazat în ultimii 20 de ani pe accesarea de fonduri publice (Imagine: Rayvan Chirita/Meiafax Foto)

"Cred că sectorul IMM-urilor este foarte vitregit acum, în perioadă de criză, dar în mare măsură i se datorează această vitregie. De 20 de ani am fost cu ochii pe acest sector (…). Toate abordările legate de stimularea sectorului IMM-urilor în România s-au bazat pe accesarea unor resurse din fonduri publice de către ele", a spus Croitoru la un seminar organizat de CEROPE.

Consilierul guvernatorului BNR consideră că o asemenea abordare nu poate stimula sectorul IMM-urilor.

"Abordarea corectă este cea care vizează restructurarea stimulentelor de orice natură, care să le pună în poziţia de a face afaceri în condiţii competive. Cei care le reprezintă nu s-au ocupat întotdeauna de ce spun că ar trebui să se ocupe, ci mai degrabă de cum să se transfere nişte fonduri publice către ele (IMM-uri - n.r.). Aşa nu se poate naşte ceva viabil", a continuat Croitoru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici