Cu cât au scăzut înmatriculările Renault şi Dacia în Germania în primul trimestru

Înmatriculările Renault şi Dacia în Germania au scăzut în primul trimestru cu 5,8%, la 38.363 de autovehicule, reprezentând o cotă de piaţă de 5%, pe o piaţă în creştere cu 1,3%, la 773.636 de unităţi, potrivit datelor Oficiului de Înmatriculări Auto german KBA.

111 afișări
Imaginea articolului Cu cât au scăzut înmatriculările Renault şi Dacia în Germania în primul trimestru

Cu cât au scăzut înmatriculările Renault şi Dacia în Germania în primul trimestru (Imagine: Mediafax foto/AFP)

În luna martie, înmatriculările Dacia şi Renault au avansat însă cu 17,6%, la 17.514 autovehicule, reprezentând o cotă de piaţă de 5,2%, şi au inversat tendinţa negativă din primele două luni, când a avut loc un declin de 19,3%.

Înmatriculările totale pe piaţa germană au crescut în martie cu 3,4%, la 339.123 autovehicule.

În rândul mărcilor importate, Renault şi Dacia au ocupat prima poziţie în privinţa înmatriculărilor din primul trimestru, fiind urmate de Skoda, care a înregistrat un declin de 1,4%, şi de Hyundai, cu un avans de 20,8%.

Producătorii auto germani au acoperit în primul trimestru 62,8% din piaţă. Înmatriculările Volkswagen, liderul pieţei, au urcat cu 3,8% în primele trei luni, la 172.863 de autovehicule, respectiv o cotă de piaţă de 22,3%.

Pe locurile următoare pe piaţă s-au aflat BMW, cu o cotă de 8,6%, urmat de Mercedes, cu 8,5%, Audi cu 7,6%, Ford cu 7,1%, Opel cu 7% şi Renault şi Dacia cu 5%.

Dintre cele 31 de mărci analizate, 14 au avut creşteri ale înmatriculărilor, iar restul scăderi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici