Cu cât s-a scumpit benzina în România în 2012

În 2012, preţul unui litru de benzină fără taxe şi impozite a crescut, în medie, cu 3,8% în România, în timp ce în alte state europene, precum Germania sau Spania, preţul carburantului a scăzut cu circa cinci procente, reiese din cele mai recente date ale Comisiei Europene (CE).

953 afișări
Imaginea articolului Cu cât s-a scumpit benzina în România în 2012

Cu cât s-a scumpit benzina în România în 2012

Astfel, dacă la începutul anului trecut preţul cerut de un distribuitor de carburant era de aproximativ 63 de eurocenţi pe litru, la care se adaugă taxele percepute de stat, 12 luni mai târziu, mai exact la jumătatea lunii decembrie, un litru de benzină costa, în medie, 66 de eurocenţi.

Spre comparaţie, în Germania, preţul unui litru de benzină fără taxele şi impozitele percepute la carburanţi, costa 69 de eurocenţi în ianuarie 2012, iar la sfârşitul anului 65 de eurocenţi, cu 5,1% mai puţin.

În 2012, cele mai mari scumpiri la carburanţi au avut loc în Irlanda (14,6%), Malta (10,5%) şi Bulgaria (8,5%), în timp ce în alte nouă state europene, preţul benzinei a scăzut, reiese din datele oficiale.

România a rămas însă pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte preţul unui litru de benzină la pompă.

Astfel, la jumătatea lunii decembrie, un român scotea din buzunar, în medie, 1,25 de euro pentru un litru de benzină, în timp ce în Italia, acelaşi tip de carburant costa 1,74 euro.

Citeşte mai multe despre scumpirea benzinei în România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici