Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitat CE despăgubiri de 1,46 milioane euro

Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitat Comisiei Europene (CE) despăgubiri de 1,46 milioane euro pentru pierderile suferite în urma cazurilor de îmbolnăvire cu E.coli semnalate în mai multe ţări europene, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

433 afișări
Imaginea articolului Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitat CE despăgubiri de 1,46 milioane euro

Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitat CE despăgubiri de 1,46 milioane euro (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Fiecare dintre producători trebuie să-şi recupereze pierderile din acea perioadă. Valoarea totală a despăgubirilor solicitate este de 1,19 milioane euro pentru castraveţi şi de peste 275.000 euro pentru tomate", a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că la o vizită din urmă cu câteva zile într-un supermarket din România nu a sesizat nicio diferenţă în ceea ce priveşte vânzările de castraveţi comparativ cu perioada anterioară îmbolnăvirilor cu E.coli.

"Eu spun că am depăşit această problemă, pentru că a fost tratată cu seriozitate. Vânzările se desfăşurau ca în oricare zi", a mai spus Tabără.

La începutul lunii iunie, ministrul a anunţat că producătorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi cu până la 247.200 euro, la pierderi estimate la nouă milioane de euro până la 1 august.

Ulterior însă Comisia Europeană a majorat de la 150 milioane euro la 210 milioane euro valoarea compensaţiilor care pot fi acordate producătorilor de legume din Uniunea Europeană confruntaţi cu scăderea vânzărilor din cauza bacteriei E.coli, măsură de care beneficiază şi România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici