Cum a ajuns Amber Studio, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de gaming din România, să angajeze programatori şi testeri la Botoşani

Amber Studio, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de gaming din România, are circa 100 de angajaţi în biroul din Botoşani, fiind cel de-al doilea punct de lucru al companiei din România, după Bucureşti. Alegerea oraşului din nordul Moldovei, spune Cătălin Butnariu, Head of Corporate Development Amber Studio, a venit ca o întâmplare, dar care s-a dovedit una benefică pentru companie.

499 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns Amber Studio, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de gaming din România, să angajeze programatori şi testeri la Botoşani

„Noi avem un birou la Botoşani, care a apărut ca un accident fericit. Căutam să ne extindem pe zona de testare şi sunt oraşe cu tradiţie pe zona aceasta. Intâmplător, o persoană pe care o ştiam din industria IT s-a mutat la Botoşani, a venit spre noi cu o propunere, care deşi părea puţin nebunească la început a funcţionat foarte bine. Avem 100 de angajaţi la Botoşani, mai motivaţi chiar decât cei din Bucureşti. A fost o decizie foarte inspirată”, a spus Cătălin Butnariu în cadrul conferinţei ZF Cele mai dinamice companii din România.

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o gamă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video, inclusiv livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, operaţiuni live şi servicii-suport. Compania are aproximativ 1.200 de angajaţi care lucrează în birourile din Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, Kiev, Varşovia, San Francisco şi Los Angeles. Compania doreşte să se dezvolte atât pe plan local, cât şi internaţional.

„Am atras o finanţare de 20 milioane dolari. Vrem să creştem şi prin achiziţii acum, nu doar organic. Noi discutăm cu parteneri din afară despre achiziţii de ceva timp, iar în acest an au fost mai multe care s-ar fi potrivit cu Amber, dar au fost achiziţionate de alţi jucători mai pentru că noi nu ne-am mişcat destul de repede. Acum ne mişcăm mai repede”, explică el.

Cătălin Butnariu spune că principalul atuu al României este capitalul uman, iar companiile ar trebui să se implice mai mult în zona de educaţie. Industria de IT locală a crescut semnificativ în ultimii ani, însă ţări din regiune au potenţialul să depăşească piaţa locală, precum Ucraina, care în ultimii 5-6 ani a crescut într-un ritm mai rapid decât România pe zona jocurilor video.

Amber Studio a primit o finanţare de 20 mil. euro de la un fond consiliat de Emona Capital LLP („Emona Capital” sau „Emona”), o firmă de investiţii din Londra, în vederea accelerării dezvoltării globale a businessului prin realizarea de tranzacţii de tip M&A. O parte din fonduri vor fi, de asemenea, investite în infrastructura internă a Amber pentru a susţine expansiunea organică rapidă.​​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici