Cum a ajuns Ioan Niculae miliardar

Cunoscut drept "miliardarul de la Zimnicea", Ioan Niculae este caracterizat ca un om de afaceri controversat, pe fondul mai multor dispute în care a fost implicat de când a intrat în afaceri (în special legate de companiile privatizate, cum ar fi SNTR sau Rafinăria Astra).

2138 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns Ioan Niculae miliardar

Cum a ajuns Ioan Niculae miliardar (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ioan Niculae şi-a început afacerile imediat după 1990 in domeniul agricol, înfiinţând o firmă care se ocupă cu comerţul de produse petroliere şi chimice şi prin care s-a impus în comerţul exterior.

Din 1997 afacerile sale au început să se diversifice, prin achiziţia rafinăriei Astra, a două combinate chimice şi a câtorva fabrici de producţie din industria alimentară, dar şi prin preluarea pachetului de control la Asirom.

În 2000, Ioan Niculae a devenit primul patron al fostei Societăţi Naţionale Tutunul Românesc (SNTR), după ce a câştigat licitaţia de privatizare a firmei de stat. În paralel, omul de afaceri a cumpărat şi a concesionat terenuri, devenind unul dintre cei mai mari agricultori din România, cu o suprafaţă cultivată în 2009 de 50.000 de hectare.

Citeşte mai multe despre afacerile lui Ioan Niculae pe www.businessmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici