Cum a fost salvată de la FALIMENT cea mai mare companie auto din LUME

Falimentul companiei gigant a fost declarat în aprilie 2009, la scurt timp după ce criza financiară s-a răspândit şi şi-a făcut tot mai mult simţite efectele în industrie, scrie BM.

937 afișări
Imaginea articolului Cum a fost salvată de la FALIMENT cea mai mare companie auto din LUME

Cea mai mare companie auto din lume a intrat în FALIMENT.

La nivel mondial, industria auto a fost una dintre cele mai afectate. Odată cu semne tot mai clare ce indicau intrarea în colaps a producătorilor de maşini, preşedintele american Barack Obama a intervenit, în încercarea de a salva companiile, angajaţii, furnizorii şi clienţii acestei industrii, relatează Business Insider.

Fondul de administrare a pensiilor United Automobile Workers a preluat controlul Crysler; guvernul federal şi producătorul italian de automobile Fiat erau şi ei acţionari minoritari ai acestei companii, care avea o valoare estimată de 39,3 miliarde de dolari la momentul declarării falimentului, conform NY Times.

Compania a rămas în business mulţumită legislaţiei americane, cunoscută drept Capitolul 11 pentru reorganizarea falimentului. A fost salvată graţie acordurilor semnate cu creditori (care s-au tradus în ştergerea unor datorii în valoare de 4 miliarde de dolari) şi sprijinul acordat de guvernul american.

Citeşte continuarea pe BM

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici