Cum a vrut Guvernul Boc să “naţionalizeze” pensiile private

În cadrul negocierilor cu Fondul, cabinetul Boc a cerut permisiunea FMI şi a CE de a renunţa la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II).

48 afișări
Imaginea articolului Cum a vrut Guvernul Boc să “naţionalizeze” pensiile private

Cum a vrut Guvernul Boc să “naţionalizeze” pensiile private (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Adevăratul motiv al discuţiilor aprinse dintre FMI şi Comisia Europeană, pe de o parte, şi Guvernul român, pe cealaltă, nu a fost OUG 50, aşa cum a părut în urma declaraţiilor publice, ci dorinţa cabinetului Boc de a "naţionaliza" pensiile private, respectiv de a renunţa la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II), după cum au declarat pentru gândul surse participante la discuţiile oficiale. Guvernul a explicat că este nevoie de această măsură pentru a suplimenta fondurile alocate anul viitor investiţiilor.

"Răspunsul FMI şi al CE a fost că cererea Guvernului României este inacceptabilă. Atât Fondul cât şi Comisia însă au acceptat ca fondurile destinate investiţiilor să fie alocate, prin buget, în prima jumătate a anului. În cazul în care banii vor fi cheltuiţi cum trebuie, cei doi parteneri externi s-au angajat să ajute Guvernul să suplimenteze aceste fonduri şi pentru al doilea semestru din 2011", au declarat pentru gândul surse oficiale participante la discuţii.

Citeşte mai multe despre sistemul de pensii private pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici