Cum arată maşina second hand cea mai dorită de cumpărători. Câte au kilometrajul dat înapoi

Maşina ideală de vândut pentru samsari şi cea mai dorită de cumpărătorii care caută maşini cu VIN la vedere este BMW, diesel, an 2013, puţin sub 150.000 km, preţ în jur de 15.000 euro, arată un studiu realizat de platforma InspectorAuto.ro.

5811 afișări
Imaginea articolului Cum arată maşina second hand cea mai dorită de cumpărători. Câte au kilometrajul dat înapoi

Cum arată maşina second hand cea mai dorită de cumpărători. Câte au kilometrajul dat înapoi

Studiul arată că samsarii au studiat bine piaţa auto second-hand, iar acum au la vânzare cele mai căutate maşini la mâna a doua în România. În cadrul studiului au fost analizate cele mai recente 1.000 de anunţuri apărute pe Internet şi care aveau seria de şasiu trecută în anunţ.

Cele mai căutate maşini second-hand sunt cele fabricate după 2013 şi care au motorizări diesel. Samsarii mai ţin cont de un criteriu foarte important şi anume preţul, astfel că majoritatea aduc maşini care se încadrează în jurul sumei de 15.000 euro. Estimările sunt că aceste maşini ar putea aduce un profit între 1.000 şi 1.500 de euro.

“Un alt punct sensibil pentru cumpărătorii de maşini second-hand este, bineînţeles, kilometrajul, care trebuie să fie în jur de 150.000 km iar samsarii se conformează imediat, pe bune sau cu câteva sute de euro la “băieţi”. Astfel că, deloc surprinzător, din cele 1.000 de maşini analizate, cu VIN-ul la vedere, 30% aveau kilometri daţi înapoi, în total peste 3,2 milioane de km”, a declarat Mihai Cune, fondatorul InspectorAuto.ro.

Brandurile de maşini prezente cel mai des în eşantionul din cadrul studiului au fost BMW 24,3%, Audi 16,7%, Volkswagen 16,6%, Volvo 9,3%, Opel 6,4%, Ford 5,5%, Mercedes 5,2%, alte mărci sub 5%.

După tipul de combustibil, 82% sunt diesel, 15,6% sunt pe benzină, 2% sunt hibrid şi 0,4% sunt electrice.

Ţările din care provin maşinile second-hand importate de samsarii români sunt Belgia, cu 20% dintre maşini, Franţa cu 7,4%, Germania cu 30%, Italia cu 12,3%, Luxemburg cu 2,4%, Olanda cu 27,5%.

Taguri:
auto,
second hand,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici