Cum arată primul magazin din gheaţă din România - FOTO

Profi a deschis vineri primul magazin din gheaţă din România, Profi Ice Store, în piaţa George Enescu din Bucureşti.

1469 afișări
Imaginea articolului Cum arată primul magazin din gheaţă din România - FOTO

Marek Szczygel, ambasadorul Poloniei şi Pawel Musial (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Profi a deschis vineri un magazin construit din gheaţă în piaţa George Enescu din Bucureşti. Pentru realizarea Profi Ice Store au fost necesare 80 de tone de gehaţă transparentă. Acesta va comercializa peste 500 de produse, selectate cu atenţie pentru a-şi păstra calităţile la temperatura constantă de -5 grade Celsius, menţinută în magazin. "Niciun produs nu va sta mai mult de 12 ore pe rafturi", anunţă Pawel Musial, directorul general al Profi.

Magazinul, care are o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, va funcţiona în perioada cuprinsă între Sfântul Nicolae şi Crăciun. Musial nu a dezvăluit investiţia, precizând că a fost realizată împreună cu mai mulţi furnizori.

Profi va încheia acest an cu o creştere a afacerilor peste cea estimată iniţial, de 20%, şi cu 60 de magazine noi, reţeaua depăşind 200 unităţi. În 2013, retailerul a deschis 60 de magazine noi şi a închis 4 unităţi neperformante. "Nu pot spune exact creşterea, pentru că luna decembrie este foarte importantă. Suntem peste 20%", a declarat  Musial, la deschiderea unui magazinului din gheaţă.

Structura a fost realizată de aceeaşi companie care a contribuit şi la construcţia hotelului din gheaţă de la Bâlea Lac.

În 2012, Profi a avut o cifră de afaceri de 1,15 miliarde lei (260 milioane euro), în creştere de la 934 milioane lei în 2011. Reţeaua număra la finele anului trecut 149 de unităţi.

Retailerul este deţinut de fondul de investiţii Enterprise Investors şi operează trei concepte de magazine: Profi, Profi Mall şi Profi City. Profi are aproape 5000 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici