Cum arată topul celor mai mari angajatori din România. Kaufland este cel mai mare angajator privat, cu aproape 18.000 de angajaţi

Retailerul alimentar Kaufland este cel mai mare angajator privat din România, cu un număr de aproape 18.000 de angajaţi pe o singură entitate juridică, arată datele furnizate de deputatul USR Cristian Seidler, pe baza informaţiilor de la Inspecţia Muncii, scrie ZF.

1622 afișări
Imaginea articolului Cum arată topul celor mai mari angajatori din România. Kaufland este cel mai mare angajator privat, cu aproape 18.000 de angajaţi

Cum arată topul celor mai mari angajatori din România. Kaufland este cel mai mare angajator privat, cu aproape 18.000 de angajaţi

Retailerul alimentar Kaufland este cel mai mare angajator privat din România, cu un număr de aproape 18.000 de angajaţi pe o singură entitate juridică, arată datele furnizate de deputatul USR Cristian Seidler, pe baza informaţiilor de la Inspecţia Muncii. Cei mai mari 1.000 de angajatori din economie au împreună circa 1,5 milioane de angajaţi, peste un sfert din totalul angajaţilor din economie. Operatorul de servicii poştale de stat Poşta Română este cel mai mare angajator de stat, care are peste 23.000 salariaţi distribuiţi în 9 entităţi juridice. Cea mai mare scădere a numărului de angajaţi în perioada iunie 2019 - iunie 2021 au avut-o angajatorii din industria textilă.

Cel mai mare angajator privat din România este retailerul alimentar Kaufland, care avea la finalul lunii iunie 2022 un număr de 17.900 salariaţi, arată datele obţinute de deputatul USR Cristian Seidler de la Inspecţia Muncii. Operatorul de servicii poştale de stat Poşta Română este cel mai mare angajator public, cu 23.200 de angajaţi distribuiţi în 9 entităţi juridice diferite.

„Cei mai mari 1000 de angajatori din ţară angajează, la mijlocul anului, un număr de 1,485 milioane de persoane, adică peste un sfert din cei 5,681 de milioane de angajaţi existenţi la nivel naţional (excluzând funcţionarii publici şi personalul din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională)“, a explicat Cristian Seidler, deputatul USR care este vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici