Cum au evoluat preţurile apartamentelor din Bucureşti în primele patru luni ale anului

Preţurile apartamentelor din Bucureşti au înregistrat variaţii nesemnificative în primele patru luni, în cazul garsonierelor şi locuinţelor cu două camere remarcându-se o scădere de 2-3%, în timp ce cele cu trei şi patru camere au avut o evoluţie în uşoară urcare.

1440 afișări
Imaginea articolului Cum au evoluat preţurile apartamentelor din Bucureşti în primele patru luni ale anului

Cum au evoluat preţurile apartamentelor din Bucureşti în primele patru luni ale anului (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Preţurile apartamentelor din Bucureşti au înregistrat variaţii nesemnificative în primele patru luni, în cazul garsonierelor şi locuinţelor cu două camere remarcându-se o scădere de 2-3%, în timp ce cele cu trei şi patru camere au avut o evoluţie în uşoară urcare, potrivit anunţuriparticulari.ro.

"După perioada de criză abruptă, când preţurile apartamentelor scădeau vertiginos pe intervale de 30 de zile, 2012 pare a fi anul stagnării şi stabilizării în piaţa imobiliară. Astfel ar putea fi descrisă situaţia din real estate după primele patru luni ale anului. Statisticile obţinute lună de lună vin să accentueze această conjunctură", se arată într-un comunicat al portalului anunţuriparticulari.ro.

Preţurile medii solicitate de proprietari în luna aprilie au înregistrat variaţii insesizabile atât în scădere, cum este cazul garsonierelor şi apartamentelor de două camere, cât şi în creştere, situaţie observată la apartamentele de 3 şi 4 camere.

Astfel, preţul mediu de strigare în cazul garsonierelor se învârte în aprilie în jurul valorii de 36.000 euro, cu o variaţie de -3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar fără să suporte schimbări considerabile comparativ cu luna martie.

Apartamentele de două camere rămân şi ele la pragul de 56.600 euro, cu 2% mai puţin decât în aprilie 2011, dar păstrând aceleaşi valori ca în martie 2012. Faţă de începutul acestui an, preţurile solicitate de proprietari la apartamentele de două camere au suferit o uşoară scădere, de sub 2%.

Pentru un apartament de trei camere, proprietarii au solicitat în medie un preţ de 79.400 euro, în uşoară creştere faţă de luna precedentă şi cu doar 2% mai puţin faţă de începutul anului sau faţă de aprilie 2011.

Chiar şi în cazul unităţilor de 4 camere, unde oferta nu este atât de vastă şi, automat, nici presiunea preţurilor solicitate, se poate vorbi de o stabilizare. Preţul mediu de strigare s-a situat în luna aprilie în jurul valorii de 104.900 euro, nivel similar comparativ cu aprilie 2011 şi în uşoară creştere faţă de luna martie a acestui an, care ajunge la aproape 4%.

Datele portalului mai arată că, deşi luna aprilie a fost în calendarul ortodox luna Sărbătorilor Pascale, în ciuda mini-vacanţei, numărul ofertelor scoase pe piaţă păstrează o medie ridicată, peste 2.200 de bucureşteni alegând să scoată apartamentul la vânzare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici