Cum să reduci consumul de combustibil la volan. Ce sfaturi ne dau experţii

Preţul piperat la benzină şi motorină reprezintă pentru mulţi un hop destul de serios pentru bugetul personal, o soluţie pentru a nu renunţa cu totul la maşină o reprezintă aşa numitul stil de condus mai economic.

4793 afișări
Imaginea articolului Cum să reduci consumul de combustibil la volan. Ce sfaturi ne dau experţii

Cum să reduci consumul de combustibil la volan. Ce sfaturi ne dau experţii

Iată câteva sfaturi care să vă ajute să consumaţi mai puţin conbustibil la volan, potrivit Pro Motor

1. Alegeţi mijloacele de transport în comun
 

Multora, probabil, nu le va conveni această soluţie, care înseamnă să renunţe la confortul propriu. Însă utilizarea metroului sau a maşinilor de transport în comun înseamnă clar o economie în buzunar. Acum, că vine şi primăvara, ar fi cazul să începeţi să folosiţi şi bicicletele, deşi, în România, acest fenomen are, încă, prea puţini adepţi.

2. Planificaţi-vă ruta

Asiguraţi-vă că aveţi o destinaţie clară. În funcţie de aceasta, puteţi să vă planificaţi mai uşor traseul, scurtăturile fiind de preferat pentru a evita aglomeraţia în care maşina va consuma combustibil degeaba. Acum e momentul să vă bazaţi pe sistemele de navigaţie, mai ales pe cele care vă dau cea mai bună alternativă în timp real. Cam greu în România, dar nu imposibil, mai ales în oraşele mari.

3. Verificaţi presiunea în pneuri

Trebuie să ştiţi că pneurile neumflate la presiunea nominală pot duce la creşterea consumului cu circa 3%. De aceea, e bine să verificaţi cât ma des presiunea din pneuri, o valoare nominală ajutându-vă să obţineţi un consum sensibil mai scăzut. Pe lângă faptul că evitaţi uzura accentuată a cauciururilor şi chiar posibile explozii de cauciuc.

Citeşte continuarea articolului în Pro Motor

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici