Cum se taie cheltuielile firmelor fără concedieri: se reduce distanţa de mers dintre birouri

Eficienţa unei firme poate fi crescută nu numai prin scăderi de salarii sau prin creşterea volumului de muncă al angajaţilor. Experţii în resurse umane susţin că se pot obţine rezultate foarte bune în ceea ce priveşte eficientizarea unei afaceri pornind şi de la aspecte considerate de unii patroni ca fiind mărunte, dar care reprezintă de fapt surse bune de eficienţă.

39 afișări
Imaginea articolului Cum se taie cheltuielile firmelor fără concedieri: se reduce distanţa de mers dintre birouri

Cum se taie cheltuielile firmelor fără concedieri: se reduce distanţa de mers dintre birouri (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Printre aceste aspecte se numără şi distanţa, fizică, pe care un angajat trebuie să o parcurgă zilnic în interiorul firmei pentru a-şi face treaba sau numărul de documente interne pe care trebuie să îl completeze.

Maraton prin birouri şi departamente

"La o cunoscută bancă (peste o mie de angajaţi), un angajat din vânzări, pentru a obţine aprobările necesare pe un tip de aplicaţie depus de clienţii băncii, făcea anual 530.000 de paşi între diverse entităţi şi departamente. Dincolo de aspectul benefic pentru forma fizică a respectivului angajat, banca se confrunta cu o serioasă problemă de productivitate", a declarat pentru Gândul Constantin Stan, consultant Ascendis.

Citeşte mai multe despre reducerea cheltuielilor fără concedieri pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici