Cum va arăta salariul tău de la 1 ianuarie 2018. Calculator complet de salarii, după ce a fost adoptată "Revoluţia Fiscală". Vezi şi deducerile complete

OUG care a adus Revoluţia Fiscală vine cu o serie de schimbări importante pentru salariaţi şi angajatori, printre care şi reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% de la 1 ianuarie 2018, precum şi trecerea contribuţiilor sociale în sarcina salariatului şi reducerea numărului acestora de la 9 la 3.

33192 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta salariul tău de la 1 ianuarie 2018. Calculator complet de salarii, după ce a fost adoptată "Revoluţia Fiscală". Vezi şi deducerile complete

Cum va arăta salariul tău de la 1 ianuarie 2018. Calculator complet de salarii, după ce a fost adoptată "Revoluţia Fiscală". Vezi şi deducerile complete

Astfel, contribuţiile sociale vor rămâne CAS, CASS şi contribuţia asiguratorie pentru muncă, celelalte urmând să fie abrogate. Concomitent, se va mari si nivelul venitului brut pentru care se acorda deducere personala de la 3000 lei la 3600 lei.

Acest lucru ar însemna pentru angajator reducerea costurilor salariale totale, inclusiv taxe, cu aproximativ 1 % în cazul în care decide menţinerea nivelului salariului net al angajatului. Daca insa nu se va renegocia salariul brut astfel incat sa reflecte modificarile legislative, costurile angajatorului ar scadea cu aproximativ 17%, insa cam cu acelasi procent va scadea si salariul net al angajatului, potrivit unei analize a Romanian Software.

VEZI AICI CALCULATOR DE SALARII

În acest context, autorităţile ar urma să ia în continuare masuri doar in ceea ce priveste mentinerea nivelului net al salariului minim pe economie, prin marirea propusa a nivelului brut la 1900 RON, incepand cu anul viitor.

Printre categoriile speciale de angajati care ar putea fi afectati de noile prevederi se numara si cei care actualmente sunt scutiti de impozitul pe venit, cum ar fi programatorii si cei din cercetare-dezvoltare. In cazul lor, mentinerea nivelului net salarial ar antrena costuri suplimentare pentru angajator. ANIS (Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii) estimeaza costuri suplimentare (neprogramate) de 10% pentru industria IT, care ar putea incetini cresterea acesteia.

Citiţi continuarea articolului pe zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici