Curs valutar, astăzi, 6 aprilie. Leul a scăzut la 4,9170 de unităţi pentru un euro

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de referinţă de 4,9170 lei pentru un euro, în creştere cu 0,02% faţă de nivelul de 4,9161 lei pentru un euro înregistrat luni.

203 afișări
Imaginea articolului Curs valutar, astăzi, 6 aprilie. Leul a scăzut la 4,9170 de unităţi pentru un euro

Curs valutar, astăzi, 6 aprilie. Leul a scăzut, marţi, la 4,9170 de unităţi pentru un euro

Dolarul a scăzut cu 0,58%, la 4,1629 lei pe unitate.

Cursul de schimb leu/euro a revenit de luni pe creştere după o serie de scăderi înregistrate în ultimele două şedinţe de tranzacţionare de săptămâna trecută.

Piaţa valutară a fost fluctuantă în primul trimestru din acest an, martie aducând o accentuare a deprecierii monedei naţionale.

Leul a cumulat în T1/2020 o depreciere de 1,14% faţă de euro, comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2020.

Un moment de referinţă din primul trimestru din 2021 a fost 5 martie, când cursul a depăşit nivelul de 4,88 lei/euro, pentru ca presiunile de depreciere să continue pe parcursul lunii martie, cursul leu/euro depăşind maxim istoric după maxim istoric.

În 29 martie, cotaţia a trecut de 4,89 lei/euro, pentru ca în 30 martie să depăşească pragul de 4,91 lei/euro, iar în 31 martie să treacă de 4,92 lei/euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
euro,
dolar,
bnr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici