CURSUL BNR: Leul s-a apreciat

Moneda naţională s-a apreciat uşor în prima parte a sesiunii, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă în scădere cu 0,37 bani, la 4,45 lei/euro.

314 afișări
Imaginea articolului CURSUL BNR: Leul s-a apreciat

Leul s-a apreciat uşor (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,4537 lei/euro, reprezentând cel mai ridicat nivel din ultimele şapte săptămâni.

În acelaşi timp, leul s-a apreciat şi faţă de dolarul american, iar cursul de referinţă a coborât cu 1,73 bani, de la 3,3392 lei/dolar la 3,3219 lei/dolar.

În raport cu francul elveţian, rata de schimb a crescut la 3,6110 lei/franc şi a atins cel mai ridicat nivel începând cu 3 iulie.

Cursul a deschis aproape de 4,4550 lei/euro, iar după o scurtă depreciere, cotaţiile au coborât spre 4,45 lei/euro.

Valutele din regiune consemnau, de asemenea, aprecieri uşoare în raport cu euro.

Dobânzile afişate marţi dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi au continuat să scadă, pe fondul surplusului de lichiditate, ajungând sub rata dobânzii pentru facilitatea de depozit, la 1,18 - 1,68% pe an, după ce luni au fost la 1,22 - 1,72% pe an. Randamentele la o săptămână au urcat uşor, de la 1,76 - 2,26% la 1,9 - 2,4% pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici