Dacia e pe locul cinci în topul celor mai vândute maşini în Bulgaria

Dacia ocupă poziţia a cincea în Bulgaria în clasamentul celor mai vândute maşini în primele nouă luni, pe o piaţă în declin cu 40% comparativ cu perioada similară din 2009, transmite agenţia Novinite.

49 afișări
Imaginea articolului Dacia e pe locul cinci în topul celor mai vândute maşini în Bulgaria

Dacia e pe locul cinci în topul celor mai vândute maşini în Bulgaria

Pe piaţa bulgară au fost vândute în total 912 automobile Dacia în perioada ianuarie-septembrie, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto.

Pe primul loc în topul mărcilor, din punct de vedere al vânzărilor, se situează Toyota, cu 1.450 maşini comercializate. Brandul nipon este urmat de Ford, cu 1.262 unităţi vândute, Volkswagen (1.172) şi Peugeot (1.032). Pe locul şase, după Dacia, s-a clasat Citroen, cu 826 de maşini livrate.

Saab şi Lancia au vândut câte cinci vehicule fiecare, iar Piaggio şi Cadillac câte două.

În total, pe piaţa bulgară au fost comercializate 13.189 maşini noi în primele nouă luni, faţă de 20.729 în intervalul similar din 2009. În anul 2008 s-au înregistrat cele mai mari vânzări auto din istoria Bulgariei, respectiv 57.927 unităţi. În 2009, livrările au coborât la 26.813 de automobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici