Dacia lansează în acest an Dokker şi Dokker VAN. Cum arată noile modele

Dacia va lansa în al doilea semestru al acestui an două noi modele, respectiv Dokker, un vehicul cu cinci uşi "polivalent", şi furgoneta Dokker VAN, a anunţat joi compania.

4864 afișări
Imaginea articolului Dacia lansează în acest an Dokker şi Dokker VAN. Cum arată noile modele

Dacia lansează în acest an două modele noi - Dokker şi Dokker VAN (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dokker este un vehicul cu cinci locuri, practic şi polivalent, disponibil cu una sau două uşi laterale culisante. Dispunând de un portbagaj generos şi oferind o modularitate intuitivă, Dacia Dokker este perfect adaptată clienţilor care îşi doresc un vehicul cu posibilităţi multiple de utilizare, care să asigure atât o călătorie în condiţii de confort pentru cinci adulţi, cât şi transportul, la nevoie, a unor obiecte voluminoase", se arată într-un comunicat al Dacia.

Versiunea utilitară, Dokker VAN, se adresează clienţilor din zona comercială, respectiv întreprinzători şi societăţi comerciale.

"Numele Dokker este derivat din cuvântul «dockworker» din limba engleză, cu referire la muncitorii care asigură încărcarea şi descărcarea navelor într-un port. Termenul subliniază astfel capacitatea mare de încărcare a celor două vehicule, adaptabilitatea şi robusteţea lor", se precizează în comunicat.

Dacia nu precizează preţurile noilor modele.

Potrivit jurnaliştilor francezi de la revista L'Automobile Magazine, modelul Dokker va fi produs şi la noua fabrică Dacia din Tanger, Maroc, iar preţurile ar putea fi de sub 10.000 de euro pentru varianta pe benzină, respectiv circa 11.500 euro pentru varianta diesel.

Ultima maşină lansată de Dacia a avut loc în luna martie şi a vizat monovolumul Lodgy, primul model produs în afara României, la preţuri pornind de la 9.500 euro (TVA inclusă).

Portofoliul companiei mai include autovehicule în variantele Logan, Logan MCV, Logan VAN, Logan Pick-up, Dacia Sandero şi Dacia Duster, precum şi piese de schimb sau de prim montaj.

Renault pregăteşte noile generaţii Sandero şi Logan, care ar putea fi lansate în acest an. Modelul Logan a fost lansat pe piaţă în anul 2004, iar Sandero se vinde în România din vara anului 2008.

Dacia este a doua marcă a Renault, iar România reprezintă a şasea piaţă a grupului francez.

Compania a vândut anul trecut 327.878 de vehicule, peste jumătate din livrări fiind acoperite de modelul Duster, lansat în 2010. În România, constructorul a comercializat anul trecut 30.734 de unităţi, aproape 50% din vânzări fiind realizate prin intermediul programului de reînnoire a parcului auto naţional.

Pe plan internaţional, livrările au atins în 2011 nivelul de 297.144 de unităţi, principalele pieţe de export fiind Franţa şi Germania.

"Numele Dokker este derivat din cuvântul « dockworker» din limba engleză, cu referire la muncitorii care asigură încărcarea şi descărcarea navelor într-un port. Termenul subliniază astfel capacitatea mare de încărcare a celor două vehicule, adaptabilitatea şi robusteţea lor", se precizează în comunicat.

Dacia nu precizează preţurile noilor modele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici