Dacia Sandero, pe primul loc în topul preferinţelor din Spania. Este cea mai vândută maşină din anul 2020

  • Bogdan Alecu: „Dacia a reuşit să fure de la Seat Leon prima poziţie în clasament”
  • Spaniolii şi-au dorit maşini noi, iar Dacia a venit cu un preţ corect
  • În 2021 Dacia vine cu o gamă modernă de automobile
2302 afișări
Imaginea articolului Dacia Sandero, pe primul loc în topul preferinţelor din Spania. Este cea mai vândută maşină din anul 2020

FOTO: Facebook Dacia

Ştiai că Dacia Sandero este cea mai vândută maşină în 2020 în Spania? A detronat Seat Leon anul acesta, iar acum este pe primul loc la vânzări.

Jurnalistul Bogdan Alecu spune că portul Tanger este foarte aproape de spanioli şi de Maroc, unde sunt produse modelele Sandero de pe piaţa lor. Astfel, preţul de transport al acestora este unul foarte scăzut.

„Automobilele Dacia sunt întotdeauna în topul celor mai bine vândute la nivel european către persoanele fizice. Cele mai bine vândute sunt Sandero şi Duster. În cazul specific, în cazul Spaniei, de care discutăm noi acum, Sandero s-a regăsit în topul celor mai bine vândute modele de pe piaţă spaniolă de foarte mulţi ani. S-a impus pe o piaţă, europeană desigur, afectată de această nevoie de mobilitate, pe de-o parte, şi desigur afectată de lockdown. Spaniolii, ca şi restul europenilor, şi-au dorit un automobil nou, iar Dacia a venit cu această ofertă, cu un automobil accesibil, compact, un preţ corect şi implicit a reuşit să fure de la Seat Leon prima poziţie în clasament. Modelul Dacia Sandero vândut în Spania nu este cel produs în România, este cel produs în Maroc. Costul cu transportul acestora este unul extrem de mic. În România se produc modelele Dacia Logan, Sandero Stepway şi Duster. În Maroc se produce alături de Dacia Logan şi Sandero, Sandero Stepway, Lodgy şi Dokker. Media de vârstă a clientului Dacia este undeva peste 50 de ani. Anul 2021 aduce o gamă Dacia complet schimbată. Avem acum noul Sandero, noul Sandero Stepway, noul Logan, astfel încât gama Dacia vine desigur cu o ofertă competitivă, cum avea şi până acum, însă de această dată va beneficia de dotări mai moderne, mai apropiate de cele dini gama Renault, spre exemplu”, spune Bogdan Alecu, jurnalist Ziarul Financiar.

Bogdan Alecu informează şi despre producţia de pe piaţa locală a automobilelor, Dacia şi Ford.

„Ford a fost cel mai puţin afectat de pandemie deoarece în 2020 a venit cu noul SUV Puma. La Dacia, uzina a fost destul de afectată, deoarece nu au venit cu modele noi pe parcursul anului şi implicit există o scădere acolo. O scădere de peste 20 de procente. Sandero nu se mai produce în România, se produce numai în Maroc, deoarece piaţa lui este Europa de Vest.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici