Dacia şi-a mărit cota de piaţă în Marea Britanie la 0,52%, la patru luni

Dacia şi-a mărit cota de piaţă în Marea Britanie la 0,52% în primele patru luni, de la 0,33% la sfârşitul primului trimestru, prin înmatricularea a 3.994 autoturisme, şi s-a plasat astfel pe poziţia 20 din 38 de mărci, potrivit Societăţii Producătorilor şi Traderilor de Automobile din această ţară.

156 afișări
Imaginea articolului Dacia şi-a mărit cota de piaţă în Marea Britanie la 0,52%, la patru luni

Dacia şi-a mărit cota de piaţă în Marea Britanie la 0,52%, la patru luni (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

În luna martie, înmatriculările Dacia în Marea Britanie au atins 2.016 autoturisme, iar cota de piaţă a Dacia a fost de 1,23%, faţă de 0,42% în martie.

Dacia a lansat oficial vânzările în Marea Britanie în luna ianuarie, dar britanicii au putut face precomenzi pentru Duster încă de la sfârşitul lunii iunie a anului trecut. Duster este disponibil în trei variante de echipare - Access, Ambiance şi Laureate - cu posibilitatea de a alege între motorizări de 1,6 litri pe benzină şi de 1,5 litri pe motorină. Doar varianta entry-level Access va dispune de motor pe benzină.

De asemenea, din ianuarie este disponibil şi modelul Sandero, cu un preţ de pornire de numai 5.995 de lire sterline.

Pe ansamblul pieţei britanice, înmatriculările au crescut cu 8,9% în primele patru luni, la 768.555 autoturisme, iar în aprilie au avansat cu 14,8%, la 163.337 unităţi, contrar tendinţei negative din alte state europene mari, precum Germania, Franţa, Italia şi Spania.

În luna aprilie, cele mai bine vândute modele pe piaţa britanică au fost Ford Fiesta, Opel Corsa şi Ford Focus.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Germania au crescut cu 6,7% în primele patru luni ale acestui an, la 14.609 unităţi, pe o piaţă în declin cu 8,5%, la 958.401 unităţi, a anunţat luni Oficiul de Înmatriculări Auto german KBA.

În Franţa, Dacia a înregistrat în primele patru luni cea mai mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme, de 23%, la 30.352 unităţi, în timp ce piaţa franceză, cea mai importantă pentru marca Dacia, a consemnat o scădere de 12,3%, la 591.741 unităţi.

Vânzările Dacia la nivel global au crescut anul trecut cu 4,8% faţă de 2011, la 359.822 autovehicule, din care puţin peste 6% au fost comercializate în România, unde compania se menţine totuşi lider, iar cele mai mari pieţe de desfaceri au rămas Franţa (23,4%), Germania (13%), Algeria, Turcia şi Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici