Daea: Niciodată campania de recoltare nu a început atât de devreme ca în 2018

Campania agricolă 2018 a demarat, primăvara, cu „o sincopă” la semănat, din cauza vremii, iar acum suntem în situaţia că am intrat mult mai devreme la recoltat, a declarat joi ministrul Agriculturii, Petre Daea, la conferinţa MEDIAFAX Fermierii României, organizată în colaborare cu Agrointeligenţa.

1312 afișări
Imaginea articolului Daea: Niciodată campania de recoltare nu a început atât de devreme ca în 2018

Daea: Niciodată campania de recoltare nu a început atât de devreme ca în 2018

„Azi suntem în plină recoltare şi ştim cu toţii ce au însemnat capriciile vremii de astă-primăvară. Eu am experienţă îndelungată în câmp şi vă spun că niciodată nu am intrat la recoltat aşa de devreme”, a spus ministrul Agriculturii.

Petre Daea a exemplificat cu câteva date la zi privind stadiul campaniei de recoltare: „la orz, au fost semănate 262.810 hectare şi până acum s-au recoltat 187.301 hectare, reprezentând 71,2%; la orzoaica de toamnă, s-au semănat 156.138 de hectare şi s-au recoltat 58.000 de hectare, ceea ce înseamnă 68,1%; la rapiţă, au fost semănate 654.048 de hectare, reprezentând doar 12,8%, pentru că din nefericire am început acest an cu sincopa aceea la semănat”.

Ministrul Agriculturii a mai spus, la conferinţa MEDIAFAX Fermierii României, că producţia din câmp începe să se vadă şi în magazine. „În 13 iunie ne-am întâlnit cu reprezentanţii fermierilor plecând de la o constatare în câmp, că există producţie, şi de la o consatatare în piaţă - că nu erau produse. Fusesem cu o zi în urmă la un supermarket (n.n.- pe care ministrul l-a şi nominalizat) şi nu era niciun produs românesc, nu puteam vorbi de ceapă sau roşii... Lucrul acesta am fost să-l verific acum, azi-dimineaţă, şi am fost plăcut surprins să găsesc rafturile pline de produse româneşti”, a arătat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici