Daimler va investi două miliarde euro în China, pentru a construi cea mai mare fabrică a grupului

Grupul german Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, a anunţat că va investi două miliarde de euro în China până în 2015 pentru a construi cea mai mare fabrică din portofoliul grupului, vizând dublarea producţiei pe piaţa chineză la peste 200.000 de unităţi pe an.

163 afișări
Imaginea articolului Daimler va investi două miliarde euro în China, pentru a construi cea mai mare fabrică a grupului

Daimler va investi două miliarde euro în China, pentru a construi cea mai mare fabrică a grupului

Construcţia fabricii va fi finalizată anul viitor, a declarat marţi la Beijing directorul operaţiunilor Daimler din China, Hubertus Troska, transmite Bloomberg.

El a precizat că Daimler vizează creşterea vânzărilor din China la 300.000 de autovehicule pe an până în 2015, cifră care include atât producţia locală, cât şi importuri.

Directorul general al grupului, Dieter Zetsche, a declarat că Daimler trebuie să se extindă în China pentru a-şi atinge ţinta de a depăşi rivalii BMW şi Audi până la sfârşitul deceniului.

În primele şapte luni din acest an, Mercedes-Benz a rămas în urma BMW şi Audi ca număr de automobile vândute, dar şi în ceea ce priveşte creşterea.

Troska a devenit anul trecut primul membru al board-ului Daimler care a fost numit responsabil direct de operaţiunile din China.

Primele măsuri luate de acesta au fost fuzionarea celor două divizii de distribuţie din China şi înfiinţarea unui departament răspunzător de coordonarea activităţilor de marketing, vânzări şi training.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici